Συνολικά 66 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο και συνετρίβη νότια της Καρπάθου, στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου. Οι επιχειρήσεις εντοπισμού, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ads

Η Egyptair δημοσίευσε τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Airbus επέβαιναν: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Σουδανός, 1 πολίτης του Τσαντ, 2 Ιρακινοί, 1 Σαουδάραβας και 1 από το Κουβέιτ. Μεταξύ των επιβατών, όπως αναφέρεται, ήταν και ένα παιδί και δύο βρέφη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της  Egyptair και 7 συνολικά μέλη του πληρώματος, μαζί με τους πιλότους.

Ads

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320. Ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης, ενώ το αεροσκάφος είναι κατασκευής του 2003, όπως αναφέρει η Egyptair.

Οι συγγενείς των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν συγκεντρωθεί στα αεροδρόμια του Παρισιού και του Καΐρου και περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από τις αρχές.