Στην πόλη του Μονπελιέ αναμένεται να γίνει σήμερα ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, λίγες ημέρες αφότου θεσπίστηκε το σχετικό νομικό πλαίσιο κάτι που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Ads

 
Ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό θα ανταλλάξουν «όρκους πίστης» σε μια αστική τελετή (πολιτικός γάμος) στο Μονπελιέ. Ο δήμαρχος της πόλης που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα θα τελέσει το γάμο στο δημαρχείο, γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Γαλλίας (15.00 GMT).


 
Στον γάμο του Βενσάν Οτέν και του Μπρουνό Μπουαλό αρχικά επρόκειτο να παραστούν δύο υπουργοί της κυβέρνησης Ολάντ. Η τελετή γίνεται στη σκιά των εντυπώσεων που άφησε η μεγάλη διαδήλωση κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων την Κυριακή στο Παρίσι. 150 χιλιάδες άτομα κατά την αστυνομία, 1,5 εκατομμύριο κατά τους διοργανωτές συμμετείχαν σε αυτήν.
 
Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δημαρχείο του Μονπελιέ θα είναι δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων παρόμοιων με εκείνων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση του Παρισιού.
 
Ο γάμος θα γίνει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς υπάρχει φόβος για πιθανές διαμαρτυρίες μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.