Ο ριζοσπάστης κληρικός Ανουάρ αλ Αουλάκι, δάσκαλος του ταγματάρχη Νιντάλ Χασάν που άνοιξε πυρ εντός της στρατιωτικής βάσης του Φορτ Χουντ το και σκότωσε 13 στρατιωτικούς, προέτρεψε τους Μουσουλμάνους που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και το Αφγανιστάν να σκοτώσουν τους συναδέλφους τους αμερικανούς.

Ads

Ο Αουλάκι, που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ αλλά διαμένει στην Υεμένη, σε 45λεπτη ομιλία του σε ισλαμική ιστοσελίδα, της οποίας η αυθεντικότητα ακόμη δεν έχει επαληθευθεί, τόνισε πως «οι μουσουλμάνοι οφείλουν να αντιστέκονται, είτε ρηματικά, είτε με φυσικές πράξεις, σε ό,τι συμβαίνει τώρα. Καλώ όλους όσους υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Νιντάλ Χασάν, ο οποίος σκότωσε στρατιώτες που προορίζονταν για το Ιράκ και το Αφγανιστάν».

«Ο Νιντάλ ήταν μαθητής μου και είμαι υπερήφανος για τον Νιντάλ Χασάν και αυτή του η πράξη ήταν ηρωϊκή», επεσήμανε ενώ υπερασπίσθηκε και τον Νιγηριανό Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει στις 25 Δεκεμβρίου το αεροσκάφος της πτήσης Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, ο οποίος κατ’ αυτόν «κατέγραψε μία σημαντική επιτυχία, καίτοι δεν σκότωσε κανέναν».

Στην ερώτηση εάν είναι νόμιμο να σκοτώνονται αθώοι άμαχοι, ο ιμάμης τόνισε πως «οι ουλεμάδες εκτιμούν πως μαχητές είναι εκείνοι που φέρουν όπλα και άμαχοι όσοι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο. Όμως ο αμερικανικός λαός στο σύνολό του συμμετέχει στον πόλεμο».

Ads

Ο ριζοσπάστης κληρικός τονίζει πως οι ΗΠΑ «δολοφόνησαν πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες και παιδιά μουσουλμάνους» στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν τα τελευταία 50 χρόνια και πως «εάν ο Ουμάρ Φαρούκ είχε μπορέσει να σκοτώσει πολίτες μέσα στο αεροσκάφος, αυτοί θα ήσαν σταγόνα στον ωκεανό». «Η Αμερική έχει διεξάγει μία παγκόσμια σταυροφορία κατά του Ισλάμ, και οι μουσουλμάνοι και γενικότερα εκείνοι στην αραβική χερσόνησο, οφείλουν να συμμετάσχουν στη τζιχάντ εναντίον της», πρόσθεσε .

Σημειώνεται ότι ο Αουλάκι καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες πιστεύουν ότι διατηρεί σχέσεις με τον κλάδο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.