«Δεν προβλέπεται συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο Παρίσι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για άρνηση του Ρώσου προέδρου να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα.

Ads

Αντίθετα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να συναντηθεί στο περιθώριο των εργασιών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα η Άγκυρα είχε αναφέρει πως προσβλέπει σε συνάντηση κορυφής με τη Ρωσία με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως «κάθε αίτημα ή απαίτηση για μια τουρκική συγγνώμη». «Καμιά χώρα δεν πρέπει να μας ζητάει να απολογηθούμε», είπε μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

Ads

Παράλληλα ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε πως ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό.