Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία επιφέρει ποινές από 8 έως 25 χρόνια στη φυλακή, αντιμετωπίζουν πλέον οι 7 άνθρωποι της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, που φέρονται να εμπλέκονται με τον θάνατό του.

Ads

Αναλυτικότερα, η εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο (σ.σ. προάστιο του Μπουένος Αϊρες), θεωρώντας ότι ο θάνατος του Αργεντινού δεν οφείλεται σε επαγγελματικό παράπτωμα ή αμέλεια αλλά, αντίθετα, στο γεγονός πως οι φροντιστές του, δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν, μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σημειώνεται ότι, οι επτά κατηγορούμενοι, είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

«Είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του»

Αξίζει να αναφερθεί πως, αυτή η αλλαγή στο κατηγορητήριο, συνδέεται με τη δημοσίευση στις αρχές Μαΐου μιας έκθεσης εμπειρογνωμόνων, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης.

Ads

«Οι ενδείξεις για τον κίνδυνο να πεθάνει, που παρουσίασε, αγνοήθηκαν», ανέφεραν στην έκθεσή τους, οι 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των ιατροδικαστικών παθολόγων που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικούς από διάφορους ιατρικούς κλάδους, επισημαίνοντας πως η παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα «αλλοιώθηκε από ελλείψεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ