Την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει πιο ανθεκτική στα σοκ επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, εκτιμώντας παράλληλα ότι η ΕΕ έχε διανύσει μεγάλη απόσταση από την κορύφωση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε αναταράξεις πριν από τρία χρόνια, αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Ads

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC δήλωσε: «Η Ευρώπη βγαίνει από μια κρίση. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης εκτός από μία, ενισχύεται και διευρύνεται. Νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τωρινή φάση για να γίνουμε περισσότερο ανθεκτικοί στα σοκ».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι θα πρέπει «να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, να οικοδομηθεί μια ένωση κεφαλαιαγορών για να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που η χρηματοδότηση έρχεται στην οικονομία και χρειάζεται επίσης «να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί».

«Άρα για την Ευρώπη, το θέμα είναι να πετύχουμε περισσότερη ανάπτυξη, να αυξήσουμε τη δυνητική ανάπτυξη και να διασφαλίσουμε ότι γινόμαστε περισσότερο ανθεκτικοί στα σοκ», πρόσθεσε.

Ads