Συνελήφθη, σύμφωνα με την κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTS, ο δράστης που άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε, λίγες ώρες μετά το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου την Τετάρτη, με εννιά νεκρούς.

Ads

Το βράδυ της Πέμπτης (4/5), σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν αστυνομικός και η αδελφή του.

Διαβάστε: Η Σερβία σε σοκ: Ο 13χρονος έχει φτιάξει λίστα με τα θύματά του

Ads

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα αναζητούσε τον δράστη, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το RTS, στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Νωρίτερα,  υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.

Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1.