Ένα νέο βίντεο από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ από ασφυξία που του προκάλεσε ο αστυνομικός Ντέρεκ Σοβίν, έρχεται στη δημοσιότητα. 

Ads

Το βίντεο δημοσίευσε ο ακτιβιστής Σον Κινγκ και δείχνει τις στιγμές πριν ο Τζορτζ Φλόιντ καταλήξει μπρούμητα στο έδαφος με τον Σοβίν να τον πνίγει με το γόνατό του και τρεις ακόμη αστυνομικοί να είναι από πάνω του, όπως αποδεικνύεται επίσης από άλλο βίντεο. 

Το βίντεο του Σον Κινγκ, δείχνει έναν από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση να χτυπάει τον Φλόυντ όσο αυτός ήταν ακόμη μέσα στο περιπολικό. Την ίδια στιγμή φαίνεται άλλος αξιωματικός να παρακολουθεί τον ξυλοδαρμό ατάραχος, δίχως να παρεμβαίνει. 

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Ο Τζορτζ Φλόυντ κατέληξε στο έδαφος με τον αστυνομικό Σοβίν να τον πατάει στο λαιμό με αποτέλεσμα ο 46χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Σοβίν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού από αμέλεια ενώ η οικογένεια του Φλόυντ ζητά να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και να συλληφθούν οι υπόλοιποι αστυνομικοί. 

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες που αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή.