Ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας, Εντουάρντο Κάμπος συνετρίβη στην πόλη Σάντος, σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ο Εντουάρντο Κάμπος είναι νεκρός, ενώ οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών είναι συγκεχυμένες. «Σίγουρα» υπάρχουν θύματα ωστόσο ο αριθμός δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ads

Ο Εντουάρντο Κάμπος ήταν ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSB). Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών «το αεροπλάνο, ένα Cessna 560XL, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, καθώς προετοιμαζόταν να προσγειωθεί». «Καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, ξαναπήρε ύψος, επειδή στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Αμέσως μετά, χάθηκε η επαφή μαζί του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Στις πρώτες εικόνες που μεταδίδονται διακρίνονται συντρίμμια του αεροσκάφους και η κατεστραμμένη στέγη ενός σπιτιού, ενώ φλόγες ξεπηδούν από διάφορα σημεία.

Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου και ο Κάμπος, πρώην σύμμαχος της Ρούσεφ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συγκέντρωνε ποσοστό περίπου 10%. Τα υψηλότερα ποσοστά (περίπου 38%) συγκεντρώνει η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, ενώ δεύτερος είναι ο κεντροδεξιός Αέσιο Νέβες με 23%.

Ads