Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών σήμερα στην Ακτή Ελεφαντοστού τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυαν τη διαδήλωση οπαδών του Αλασάν Ουατάρα που κατευθύνονταν προς την κρατική τηλεόραση, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ads

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι είδε τα πτώματα τριών ανθρώπων στη συνοικία Ατζαμέ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον Λοράν Γκμπάγκμπο, τον αντίπαλο του Ουατάρα στις προεδρικές εκλογές, την ώρα που προσέγγιζαν το κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RTI έπειτα από έκκληση του Ουατάρα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε άνδρες του Ερυθρού Σταυρού να μεταφέρουν το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε επίσης από πυροβολισμούς στη συνοικία Κουμάσι.

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώνεται σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και κοντά στο ξενοδοχείο Golf όπου στεγάζεται το αρχηγείο του Ουατάρα, ενώ στην περιοχή έχει κάνει την εμφάνισή του το πυροβολικό και σημειώνονται εκρήξεις.

Ads