Νέα πυρά δέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, αυτή τη φορά από τον επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Μάρτιν Σουλτς.

Ads

«Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη είναι η τακτική του κατακερματισμού καταστάσεων και δράσεων με δραματικές συνέπειες για τους επενδυτές οι οποίοι βρίσκονται στην ασάφεια και στην ανασφάλεια» επισήμανε ο κ. Σουλτς ενώ έφερε σαν παράδειγμα την παλινδρόμηση ορισμένων αρχηγών κρατών που για μήνες έλεγαν ότι δεν είχαν ανάγκη βοήθειας και ξαφνικά είδαν το αντίθετο.

«Θα πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση, να βάλουμε πάνω στο τραπέζι ξεκάθαρα όλα τα στοιχεία, θετικά ή αρνητικά του ευρώ και να πάρουμε ξεκάθαρες και τελικές αποφάσεις» πρόσθεσε.

Για τον κ. Σουλτς η Καγκελάριος Μέρκελ είναι αυτή που ακολουθεί κατ’ εξοχήν την τακτική αυτή του κατακερματισμού. «Η Καγκελάριος αφιερώνει τον χρόνο της εξηγώντας τι δεν θα πρέπει να κάνουμε. Στο τέλος όμως αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαίο να το κάνουμε. Θα πρέπει να σταματήσει το παιγνίδι αυτό» υπογράμμισε.

Ads

Επίθεση στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή πολιτική της εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Η Αγκελα Μέρκελ βλάπτει όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και τη Γερμανία», αναφέρει ο Γκάμπριελ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.