Νέα αεροπορική επιδρομή με στόχο θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου η ισραηλινή αεροπορία. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών ή τραυματιών.

Ads

Ωστόσο, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα έπειτα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών κατά το τελευταίο διάστημα σε 118.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, οι νεκροί είναι δυο άντρες ηλικίας 25 και 28 ετών και σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι το άρμα μάχης άνοιξε πυρ λίγο μετά την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κοντά στη μεθόριο Ισραήλ – Γάζας.

Αναφορικά με την αεροπορική επιδρομή ένας από τους στόχους του Ισραήλ ήταν μία μονάδα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ ένας δεύτερος στόχος αφορούσε την εγκατάσταση μίας ισλαμικής οργάνωσης, στο κέντρο του θύλακα.

Ads

«Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους σε μια μονάδα που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός, δίχως ωστόσο να επιβεβαιώσει τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή.

Το Τελ Αβίβ υποστήριξε επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για μια – σύντομης διάρκειας – παραβίαση των συνόρων από ομάδα Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Μαρτίου έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 116 Παλαιστίνιοι, ενώ μόνο την 14η Μαΐου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 61. Σε αυτούς προστέθηκαν οι ακόμη δυο νεκροί μετά το πλήγμα του Ισραήλ σήμερα. 

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καθημερινά ενάντια στην απόφαση Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωρίσει την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.