Νέα επίθεση σε σχολείο της Κίνας σημειώθηκε σήμερα, όταν άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε νηπιαγωγείο της πόλης Ταϊσίνγκ και τραυμάτισε 29 παιδιά και τρεις δασκάλους. Το περιστατικό σημειώνεται μία μέρα μόλις μετά από χθεσινό ανάλογο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 18 παιδιά και η δασκάλα τους, και είναι το τρίτο μέσα στον τελευταίο μήνα.

Ads

Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από την εισβολή του δράστη σε νηπιαγωγείο της επαρχίας Τζιανγκσού της ανατολικής. Ένας άνδρας της ασφάλειας, που τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μην επιτρέψει στον δράστη να εισέλθει στο νηπιαγωγείο, και δύο δασκάλες, είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα το πρακτορείο CNS. Τα τραυματισμένα παιδιά είναι όλα από 4 μέχρι 5 ετών.

Ο 47χρονος Χου Γιουγιουάν συνελήφθη, δεν έχει ωστόσο πει στην αστυνομία ποιά ήταν τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Η επίθεση του Χου τερματίστηκε όταν πέντε πολίτες και αστυνομικοί τον αφόπλισαν, δήλωσε προς το πρακτορείο Νέα Κίνα ένας καταστηματάρχης που ήταν ένας από τους πέντε.

Σημειώνεται πως χθες εκτελέστηκε στην Κίνα ένας άνδρας, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο εισέβαλε σε σχολείο και σκότωσε με μαχαίρι 8 μαθητές.

Ads