Το Πρόρα είναι το μεγαλύτερο κατάλυμα που έχει φτιαχτεί ποτέ, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 20.000 επισκεπτών. Ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ.

Ads

Κι αυτό γιατί, το Πρόρα ήταν μια ιδέα του Χίτλερ. Διέταξε την κατασκευή του μεγαλύτερου τουριστικού θερέτρου στον κόσμο. Υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε ως θέρετρο για τους Γερμανούς Εργάτες και, σύμφωνα με τον ιστορικό Ρότζερ Μούρχαους, ήταν μια κίνηση του Φύρερ για να πάρει το λαό με το μέρος του. 

Το Πρόρα που βρίσκεται σε παραθαλάσσια ιδιοκτησία στο νησί Ρούγκεν, δεν λειτούργησε ποτέ γιατί ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. 

image

Ads

Μετά το πόλεμο το Πρόρα μπήκε στο περιθώριο σαν ένα όνειρο των Ναζί που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και αφέθηκε να σαπίζει επί δεκαετίες.

Όμως το 2013, μια γερμανική εταιρεία ακινήτων αγόρασε τα δικαιώματα με στόχο να επανεκκινήσει το έργο και να δημιουργήσει ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο. 

image

Η εταιρεία σχεδιάζει να τελειώσει την πλήρη αναστήλωση μέχρι το 2022, αν και τα διαμερίσματα αλλά και οι εξοχικές κατοικίες είναι ήδη έτοιμα προς πώληση.

image

image

image

Το κόστος τους κυμαίνεται από $400.000 έως $725.000 και, όπως αναφέρει το Business Insider είναι όλα υπερσύγχρονα. 

Fortune Greece