Να δοκιμάσει μία νέα θεραπεία κατά της νόσου Πάρκινσον που εφαρμόζεται από ένα τοπικό κέντρο βιοτεχνολογίας στο Ισραήλ επιθυμεί η θρυλική φυσιογνωμία της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι.

Ads

«Η Ρασίντα Άλι, κόρη του πρώην μποξέρ, επικοινώνησε μαζί μας αφού πληροφορήθηκε για τις έρευνές μας με ενήλικα βλαστοκύτταρα. Μας δήλωσε ότι ο πατέρας της επιθυμεί να λάβει μέρος στα πειράματα που σκοπεύουμε να κάνουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Brainstorm.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η θεραπεία εφαρμόζεται για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), αλλά αν από τις δοκιμές προκύψουν θετικά αποτελέσματα, θα χρησιμοποιηθεί και κατά του Πάρκινσον, νόσο από την οποία πάσχει ο Μοχάμεντ Αλι εδώ και χρόνια.

Η Brainstorm ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να ξεκινήσει δοκιμές για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα κατά της ALS σε ανθρώπους. Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία, η θεραπεία δοκιμάστηκε σε ποντίκια με επιτυχία κατά των νόσων ALS, Πάρκινσον, σκλήρυνσης κατά πλάκας και Χάντινγκτον.

Ads