Το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ρυθμιστικής αρχής των Τηλεπικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τον Μπρένταν Καρ, τον οποίο και χαρακτήρισε «μαχητή της ελευθερίας της έκφρασης».

Ads

Ο 45χρονος Μπρένταν Καρ έχει υπάρξει μεγάλος επικριτής των πολιτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του τρόπου που αντιμετώπιζε τους κολοσσούς της Big Tech.

Ο Καρ με τη σειρά του δήλωσε η FCC πρέπει να «αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου για τους καθημερινούς Αμερικανούς».

Η Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών επαίνεσε τον Καρ ως «σταθερό ηγέτη στο να κρατάει την Big Tech υπόλογη και να υποστηρίζει πολιτικές που θα επιτρέψουν στους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να ανταγωνιστούν καλύτερα αυτά τα μεγαθήρια και να ευδοκιμήσουν».

Ads

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση Τραμπ / Δισεκατομμυριούχοι, τηλεπαρουσιαστές, αντιεμβολιαστές, ύποπτοι τράφικινγκ, συνομωσιολόγοι και ένας πάστορας

Ο Carr έχει καλέσει την FCC να χαλαρώσει τους κανόνες που περιορίζουν τον αριθμό των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που μπορεί να κατέχει μια εταιρεία.

Το 2022, ο Καρ, σφοδρός επικριτής της Κίνας, έγινε ο πρώτος επίτροπος της FCC που επισκέφθηκε την Ταϊβάν. Υπήρξε επίσης υποστηρικτής της σκληρής γραμμής της FCC απέναντι στις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Διαβάστε επίσης: «Οι ΗΠΑ σαν επιχείρηση» / Αυτά που θέλει ο Μασκ από την κυβέρνηση του Τραμπ

Ακόμη, ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να μην οριστικοποιήσει μια συμφωνία σχεδόν 900 εκατομμυρίων δολαρίων για ευρυζωνικές επιδοτήσεις αναφορικά με τη μονάδα δορυφορικού διαδικτύου Starlink της SpaceX του Ίλον Μασκ.

«Κατά την άποψή μου, δεν επρόκειτο παρά για ρυθμιστικό μέτρο αντιποίνων εναντίον ενός από τους βασικούς στόχους της αριστεράς: του κ. Μασκ», υποστήριζε σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal τη 14η Οκτωβρίου.

Ο Μπρένταν Καρ είναι εξάλλου ο συγγραφέας του κεφαλαίου για τις τηλεπικοινωνίες του «Σχεδίου 2025», κειμένου έκτασης σχεδόν 900 σελίδων το οποίο καταρτίστηκε από το συντηρητικό κέντρο μελετών Heritage Foundation και πολλοί προεξοφλούν πως είναι στην πραγματικότητα ο οδικός χάρτης για την επανίδρυση του ομοσπονδιακού κράτους επί των ημερών του κ. Τραμπ στην προεδρία.

«Η FCC πρέπει να αλλάξει πορεία» και να «επιτύχει τέσσερις βασικούς στόχους: να ανακτήσει τον έλεγχο των μεγάλων εταιρειών της τεχνολογίας, να προασπίσει την εθνική ασφάλεια, να απελευθερώσει την οικονομική ευημερία και να εγγυηθεί την υπευθυνότητα και την καλή διακυβέρνησή της», ανέφερε στο κείμενο αυτό.