O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε, το Σάββατο (06/01) με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία.  Υπενθυμίζεται ότι στις 17:30 του Σαββάτου (06/01) θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα Χανιά.

Ads

Η συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, έγινε στο Μέγαρο Vahdettin, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε, αργά το βράδυ της Παρασκευής (05/01), στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNN Türk.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και πέρα από την εμπόλεμη κατάσταση στη Μ. Ανατολή, οι δύο άνδρες συζήτησαν τόσο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο και για την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Φιντάν μετέφερε στον ομόλογό του ότι η Τουρκία αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των F-16. Επίσης, δήλωσε ότι η τελική απόφαση για τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανήκει στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ads

Η συνάντησή τους έγινε με την απουσία δημοσιογράφων και σε αυτήν βρίσκονταν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο διευθυντής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Ιμπραήμ Καλίν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Λ. Φλέικ.