Ο Βρετανός, με καταγωγή από τη Σομαλία, δρομέας μεγάλων αποστάσεων Μοχάμεντ Μο Φάρα, με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε το ρατσιστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών.

Ads

Το διάταγμα αφορά πολίτες που κατάγονται από το Ιράν, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία, το Σουδάν και τη Σομαλία, χώρα καταγωγής του Μο Φάρα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγραψε στο Facebook: «Την 1η Ιανουαρίου του 2017, η Βασίλισσα Ελισάβετ με έχρισε “Ιππότη του Στέμματος”. Στις 27 Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ με έκανε μάλλον εξωγήινο».

«Είμαι ένας Βρετανός πολίτης που τα τελευταία έξι χρόνια κατοικώ στις ΗΠΑ. Δουλεύω σκληρά, συνεισφέρω στην κοινωνία, πληρώνω τους φόρους μου και ανατρέφω τα παιδιά μου στο μέρος που πλέον αποκαλούν σπίτι τους. Πλέον, εγώ και αρκετοί άλλοι σαν εμένα δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι. Δυσκολεύομαι να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μας και τι νόημα έχει αυτή η απόφαση του Προέδρου.

Ads

Βρέθηκα στη Βρετανία από τη Σομαλία στην ηλικία των 8 ετών. Με καλωσόρισαν, με υποδέχτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να πετύχω τα όνειρά μου. Νιώθω υπερηφάνεια που έχω φορέσει τα χρώματα της Βρετανίας, που έτρεξα και κέρδισα μετάλλια για τους Βρετανούς και έγινα “Ιππότης”. Η περίπτωσή μου είναι το τι ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς πολιτικές κατανόησης και συμπόνοιας και όχι μίσους και απομόνωσης».