Επέστρεψαν στην Κροατία όπου τους περίμενε η αποθέωση, οι πρώτοι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αποφυλακίστηκαν την Παρασκευή (8/12) και κατηγορούνται για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια της 7ης Αυγούστου, κατά την οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Ads

Μέλη των νεοναζί Bad Blue Boys τους περίμεναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (10/12) και ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα. Τους υποδέχθηκαν με καπνογόνα υπό τις ιαχές συνθημάτων της ομάδας.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, δήλωσε ότι δόθηκε εντολή στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα να καλύψει τα έξοδα για την επιστροφή των συμπατριωτών του, ενώ οι νεοναζί Bad Blue Boys διέψευσαν την πληροφορία, τονίζοντας ότι τα έξοδα για την επιστροφή των ομοϊδεατών τους καλύφθηκαν από δωρεές «των φίλων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

 

Ads
View this post on Instagram

 

A post shared by Danas.hr (@danas.hr_)

30 Κροάτες χούλιγκαν έχουν αποφυλακιστεί

Άλλοι δέκα οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Αύγουστο για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποφυλακίζονται με διατάξεις των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Μετά τους πρώτους 20 Κροάτες, οι αιτήσεις των οποίων για έξοδό τους από τη φυλακή έγιναν δεκτές, άλλοι δέκα συμπατριώτες τους θα περάσουν την πύλη εξόδου των φυλακών με την επιβολή του όρου να μην εισέλθουν στη χώρα για παρακολούθηση αγώνα, καθώς και με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Συνολικά, αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησής τους είχαν υποβάλει 95 κατηγορούμενοι.