Αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους 20 από τους Κροάτες, νεοναζί χούλιγκαν που προκάλεσαν τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τεράστιο σάλο για τις εγκληματικές παραλείψεις της αστυνομίας, η οποία άφησε ανεμπόδιστο το κονβόι των Κροατών να φτάσει μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ads

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και η καταβολή εγγύησης 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κατηγορούμενοι το προηγούμενο διάστημα είχαν υποβάλει στους τρεις ανακριτές αιτήσεις αποφυλάκισης και μετά το πέρας των συμπληρωματικών απολογιών τους ανέμεναν την γνωμοδότηση του εισαγγελέα και την απόφαση των ανακριτών, για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας, αναμένεται απόφαση και για άλλες αποφυλακίσεις. Σχεδόν το σύνολο των Κροατών χούλιγκαν έχουν υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης.

Ads

Οι πρώτοι 20 αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εντός της ημέρας από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχαν μεταχθεί για τις απολογίες τους.