Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους, τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, ενώ σε ισχύ τίθεται η διήμερη παράταση της εκεχειρρίας.

Ads

«Με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν από τον Ερυθρό Σταυρό, 11 όμηροι βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθ’ οδόν προς το Ισραηλινό έδαφος», ανέφεραν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 2 μητέρες και 9 παιδιά.

Τους ομήρους παρέλαβε Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ άφησε ελεύθερους Παλαιστίνιους ως αντάλλαγμα.

Ads

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρεις Γάλλους, δύο Γερμανούς και έξι Αργεντινούς. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

 

 

Την ίδια ώρα, έξι Ταϊλανδοί πολίτες απελευθερώνονται από την Χαμάς, μαζί με 11 Ισραηλινούς ομήρους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τηλεοπτικού καναλιού Al-Cairo.

Οι 11 όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι κάτοικοι του Κιμπούτζ Νιρ Οζ. Μετά την απελευθέρωσή τους, θα υπάρχουν 49 κάτοικοι του Νιρ Οζ που εξακολουθούν να είναι όμηροι στη Γάζα.

Ο πρόεδρος του κιμπούτς, Osnat Peri, είπε ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αναστεναγμός ανακούφισης μεταξύ των κιμπούτς απόψε, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη ανησυχία για τους αγαπημένους μας που βρίσκονται ακόμα στην αιχμαλωσία της Χαμάς. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ομήρων, άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος».

Νωρίτερα σήμερα, την επίτευξη συμφωνίας για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για δύο επιπλέον ημέρες ανακοίνωσε το Κατάρ.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επετεύχθη συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Κατάρ.