Έληξε και πάλι η νέα διορία που είχε δώσει ο ισραηλινός στρατός για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας.

Ads

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφερε ότι εκτόξευσε ρουκέτες κατά της πόλης ως απάντηση στη δολοφονία αμάχων.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες.

Συνεχίζεται η εκκένωση της Γάζας

Οι πολίτες της Γάζας συνεχίζουν να φεύγουν προς τα νότια της Γάζας καθώς το Ισραήλ εντείνει την προειδοποίησή του για επικείμενη χερσαία εισβολή.

Ads

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 2.329 Παλαιστίνιους στη Γάζα και τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των ανθρώπων στη Γάζα στερούνται υπηρεσίες υγείας. Μέχρι στιγμής, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καταφέρει να παραδώσει ιατρικές προμήθειες για 2.000 ασθενείς στη Γάζα.

Επιπλέον, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να πάνε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στην πολιορκημένη περιοχή ή σε υποκατάστημα της ένωσης τράπεζας αίματος για να δώσουν αίμα «αμέσως».

Περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων Wafa.

Το Ισραήλ, επίσης, «σφράγισε» και απαγόρευσε την κυκλοφορία σε μια περιοχή έως και 4 χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο, αφού η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεσμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου σε χωριό στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν με πυροβολισμούς εντός του Λιβάνου.

Live εικόνα από την Γάζα

https://www.youtube.com/live/EBUCrhDvjYE?si=fmGrJIBw6FF1LoSs