Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής προκειμένου να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και να καταδικάσουν το Ισραήλ καθώς εντείνει τα χτυπήματά του στη Γάζα ως αντίποινα για τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ads

Στο Λονδίνο περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν καθώς πλήθη έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης προς τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Συνθήματα ακούγονταν κατά τη διάρκεια της πορείας από τους διαδηλωτές που κρατούσαν στα χέρια τους σημαίες της Παλαιστίνης και πλακάτ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γλασκώβη, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.

Ads

https://twitter.com/Sa91af/status/1713193124883837363

https://twitter.com/Sa91af/status/1713194003439484973

Στην Τουρκία, πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από τζαμιά φωνάζοντας κατά του Ισραήλ.

Στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη , νεαροί έβαλαν φωτιές στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελβετία,  τη Δανία και τη Γερμανία, όπου ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Βερολίνο από την αστυνομία.

Από τη διαδήλωση στη Γενεύη. EPA/MARTIAL TREZZINI

 

Διαδήλωση στην Ολλανδία. EPA/ROB ENGELAAR

Στη Νέα Υόρκη, πλήθη διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν κοντά στην Times Square, απαιτώντας την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και αποδοκιμάζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.