Ένας άντρας συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο μετά από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τζαμί. το θύμα της επίθεσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος μουεζίνης (ο άνθρωπος που καλεί τους πιστούς για προσευχή), ο οποίος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Έχει τραυματιστεί στο λαιμό ενώ δεν φέρεται να κινδυνεύει η ζωή του. 

Ads

Στο σημείο της επίθεσης που βρίσκεται κοντά στο Πάρκο Ρίτζεντ, έχουν κληθεί οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια της επίθεσης και τα κίνητρα του 29χρονου δράστη. 

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης της επίθεσης καθόταν πίσω από το θύμα και προσποιούνταν ότι προσεύχεται, πριν τον χτυπήσει με το μαχαίρι. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τον δράστη σταμάτησαν άλλοι πιστοί που προσεύχονταν, καθώς παρενέβησαν και του πήραν το μαχαίρι.

Εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη σύλληψη ενός άνδρα με κόκκινη μπλούζα με κουκούλα, και άλλες ένα μαχαίρι πεταμένο κάτω από μια πλαστική καρέκλα. 

Το μέλος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, Μικντάντ Βερσί, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε την ώρα που στο τέμενος γίνονταν προετοιμασίες για τις απογευματινές προσευχές.

Ads

Όπως είπε, «είναι πολύ ανησυχητικό αυτό που συνέβη. Με δεδομένο ότι έχουν γίνει κι άλλες επιθέσεις εναντίον Μουσουλμάνων, είμαστε στο στόχαστρο».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με μήνυμά του στο twitter εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» για το περιστατικό και τη συμπαράστασή του «για το θύμα και όσους επηρεάζονται από το γεγονός».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου θα κάνει επίσημες ενημερώσεις για το περιστατικό, ενώ τόνισε ότι «κάθε Λονδρέζος θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής στους τόπους λατρείας».