Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στο Σιάτλ όταν μια γυναίκα άνοιξε πυρ μέσα σε ένα σπίτι, στα δυτικά της πόλης.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σιάτλ Τάιμς η 61χρονη γυναίκα, σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι μια γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι τηλεφώνησε στην άμεση δράση και είπε ότι η γιαγιά της, η οποία πάσχει από ψυχική νόσο, είχε αρχίσει να πυροβολεί. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε εξάλλου ότι είδε μια γυναίκα να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι και να φωνάζει “Η μητέρα μου τρελλάθηκε!”.

Η γυναίκα, που όπως έγινε γνωστό ονομάζεται Τσούι Χάρμ και είναι μετανάστρια από την Καμπότζη, μεταξύ 50 και 60 ετών, είχε προειδοποιήσει τουλάχιστον μία συγγενή της να κλειδωθεί μέσα σε ένα δωμάτιο.

Ads

«Η γιαγιά τους σκότωσε χωρίς λόγο», είπε στην εφημερίδα ένα μέλος της οικογένειας, που έφθασε στο σπίτι λίγο μετά την επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τη γυναίκα στην πράξη της, ενώ οι συγγενείς είπαν ότι πριν από την επίθεση υπήρχαν καυγάδες στο σπίτι της οικογένειας.