Ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Κάρολος στην Πράγα, ο οποίος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ads

Ο δράστης της επίθεσης με τουλάχιστον 15 ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες κατονομάζεται ως David Kozak. Ο Kozak που ήταν και ο ίδιος φοιτητής του Πανεπιστημίου Καρόλου άνοιξε πυρ στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, ορισμένοι φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στο περβάζι του παραθύρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ads

 

 

Τα τελευταία μηνύματα του δράστη στο Telegram

«Γ..μένη μέρα, γ…μένη ζωή» και «πίνω τσάι και θέλω να αυτοκτονήσω» έγραφε πριν από λίγα 24ωρα στο Telegram ο δράστης.

«Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ», είναι επίσης ένα από τα σοκαριστικά μηνύματα που έγραψε ο δράστης στο Telegram.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ο ένοπλος γράφει στη ρωσική γλώσσα: «Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι David. Θέλω να επιτεθώ σε σχολεία, η Αλίνα Αφανασκίνα με βοήθησε πάρα πολύ.

Πάντα ήθελα να σκοτώνω, πίστευα ότι θα γινόμουν μανιακός στο μέλλον… Στη συνέχεια, όταν έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από την Αλίνα, συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ πιο επικερδές να κάνω μαζικές δολοφονίες παρά κατά συρροή. Κάθισα… Περίμενα… Ονειρευόμουν… Ήθελα… αλλά η Αλίνα αποτέλεσε την έμπνευσή μου. Ήταν σαν να ήρθε σε βοήθεια από τον ουρανό πάνω στην ώρα.

Αυτό το κανάλι (σ.σ. telegram) θα είναι κλειστό για πολύ καιρό. Αν και ήθελα να το ανοίξω αρχικά, μετά διάβασα κάποιες οδηγίες ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνω λίγες ώρες πριν προβώ σε πυροβολισμούς. Πιθανότατα θα το κάνω αυτό. Αυτό το κανάλι είναι ένα ημερολόγιο όπου θα μιλάω για τη ζωή μου πριν συμβούν όλα».

Στις 11 Δεκεμβρίου, ο ίδιος έγραφε: «Θα σβήσω κάποια μηνύματα από το ημερολόγιο, γιατί μερικές φορές σε κατάσταση πάθους γράφω ασυναρτησίες».

Την ίδια μέρα, σημείωνε: «Όλοι με μισούσαν, με μισούν και θα συνεχίσουν να με μισούν. Δεν πτοούμαι, γιατί είναι αμοιβαίο».