Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένου του δράστη, ενώ 30 άτομα έχουν τραυματιστεί, πολλά από τα οποία σε κρίσιμη κατάσταση, στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο κέντρο της Πράγας.

Ads

Ο δράστης σύμφωνα με τις αρχές «εξουδετερώθηκε». Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο “Nova TV” έδειχνε πλάνα από τον δράστη να στέκεται στην ταράτσα της Σχολής. Ο δράστης κατονομάζεται από ξένα ΜΜΕ ως David Kozak.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ads

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

«Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Σοκαριστική εικόνα με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν, ρισκάροντας τις ζωές τους.