Έντεκα άτομα που θεωρούνται ύποπτα για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή 22/3 σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, συνελήφθησαν στην Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria που επικαλείται ενημέρωση του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας στο Κρεμλίνο, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 93..

Ads

Κατά την ίδια πηγή, από τους 11 που κρατούνται,  οι 4 συμμετείχαν την τρομοκρατική επίθεση.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τον κόσμο, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 90 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων .

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρία παιδιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, επικαλούμενο το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο ISIS. Ωστόσο, οι Ρώσοι ελέγχουν την αυθεντικότητα της ανάρτησης μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος.

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Πέντε ένοπλοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με αυτόματα όπλα εναντίον θεατών σε αίθουσα συναυλιών στο Crocus City κοντά στη Μόσχα.

Ads

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά στο κτίριο.

Ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται και πολλά παιδιά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Μόσχας.

Οι αρχές απομάκρυναν από το κτίριο περίπου 100 άτομα που κρύβονταν στο υπόγειο.

Στο θέατρο είχαν πουληθεί έως και 6.200 εισιτήρια για τη συναυλία συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα την ώρα της επίθεσης.