Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με διαβρωτικό οξύ που δέχτηκε μια γυναίκα και δύο μικρά παιδιά στο νότιο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης (31/1).

Ads

Η Μητροπολιτική αστυνομία κλήθηκε στη λεωφόρο Lessar, στο Clapham περίπου στις 19:25, όταν η γυναίκα και τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν από διαβρωτική ουσία.

Επίσης, άλλα έξι άτομα, τρεις πολίτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθεια τους να τους βοηθήσουν, πέντε από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ένας άνδρας εθεάθη να φεύγει από τη σκηνή. Αξιοποιούμε πόρους για να συλλάβουμε αυτό το άτομο και η έρευνα συνεχίζεται για να προσδιοριστεί τι οδήγησε σε αυτό το απαίσιο περιστατικό» ανέφερε ο ντετέκτιβ Alexander Castle.

Ads

Μέχρι στιγμής δεn έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ η αστυνομία είπε ότι θα ενημερώσει για την κατάσταση των τραυματιών το συντομότερο δυνατό.

Η Marina Ahmad, μέλος της Συνέλευσης των Εργατικών στο Λονδίνο δημοσίευσε στο X (πρώην twitter): «Υπήρξε μια τροχαία σύγκρουση με έναν άνδρα να επιτίθεται σε επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο και πέταξε οξύ. Στα θύματα περιλαμβάνονται και παιδιά».