Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σε σκάφος με δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε το νεογέννητο βρέφος νεκρό, σε σκάφος με 40 μετανάστες, που κινδύνευαν να πνιγούν.

Ads

Το βρέφος γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου και έχασε τη ζωή του έπειτα από λίγες ώρες, στο πλεούμενο που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τυνησία. Η μητέρα του παιδιού μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Λαμπεντούζα για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Από τα περασμένα μεσάνυχτα έφτασαν στο μικρό νησί της Ιταλίας, νότια της Σικελίας, 121 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι η Λαμπεντούζα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 150 χιλιομέτρων από τις ακτές της Τυνησίας και αποτελεί ένα από τους πρώτους σταθμούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διασχίζουν την κεντρική Μεσόγειο.

Ads

Τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στη Λαμπεντούζα σχεδόν 10.00 άνθρωποι, που διέσχισαν την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ευρώπη. 5.000 άνθρωποι αποβιβάσθηκαν την Τρίτη στις ιταλικές ακτές, σχεδόν αποκλειστικά στην Λαμπεντούζα, και περί τους 3.000 την Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Η φετινή χρονιά, τέλος, στην Ιταλία μπορεί να αποτελέσει πραγματικό ρεκόρ σε ότι αφορά τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων διά της θαλάσσιας οδού. Από την αρχή του χρόνου έφτασαν τις 118.436, ενώ πέρσι, την ίδια περίοδο, δεν είχαν ξεπεράσει τις 64.529.