Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και διακόπτοντας τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης των τελευταίων 75 ετών.

Ads

Μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους και ένα νεκρό, καθώς ένας 70χρονος παρασύρθηκε από το αυτοκίνητό του.

Οι βροχές άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της Τρίτης, περισσότερα από 142 χιλιοστά είχαν πέσει στην πόλη της ερήμου Ντουμπάι, ποσότητα που συνήθως είναι η μέση ποσότητα που δέχεται σε ενάμιση χρόνο.

Σπίτια πλημμύρισαν και οχήματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους του Ντουμπάι, καθώς οι αρχές έστειλαν βυτιοφόρα στους δρόμους για να αντλήσουν το νερό. Πολλοί δρόμοι και άλλες περιοχές δεν διαθέτουν αποχέτευση λόγω της έλλειψης τακτικών βροχοπτώσεων.

Ads

Βροχές έπεσαν επίσης στο Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του σήμερα το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ, οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή και σήμερα και οι αρχές της πόλης συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει το «έκτακτο καιρικό φαινόμενο».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

EPA/ALI HAIDER
EPA/ALI HAIDER
EPA/ALI HAIDER
EPA/ALI HAIDER