Την προσωρινή καθήλωση όλων των πτήσεών της αεροπορικής εταιρείας Delta προκάλεσε τεχνικό σφάλμα στο σύστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων επιβατών που οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν για πολλές ώρες. Κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στο αεροδρόμιο. 

Ads

Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα συστήματά της έχουν «πέσει παντού» και ότι το πρόβλημα οφείλεται σε διακοπή ρεύματος. Αρκετές ώρες αργότερα ενημέρωσε ότι το πρόβλημα έχει αρχίσει να λύνεται, αλλά ότι πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

image

«Η καθήλωση των αεροσκαφών της Delta αίρεται και αναμένεται ότι θα επαναληφθεί περιορισμένος αριθμός πτήσεων, μετά την αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης στην Ατλάντα που έπληξε το σύστημα πληροφορικής», ανέφερε μέσω Twitter η εταιρεία, προειδοποιώντας όμως τους πελάτες της ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Ads

«Εάν η πτήση σας ακυρώθηκε ή έχει μεγάλη καθυστέρηση, έχετε το δικαίωμα να αποζημιωθείτε», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, εξηγώντας ότι είναι επίσης δυνατόν να γίνουν αλλαγές στα εισιτήρια μέχρι την Παρασκευή.