Δώδεκα αδέλφια μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση – δεμένους με αλυσίδες και στα όρια της λιμοκτονίας – μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Ads

Οι γονείς, ο 57χρονος Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η 49χρονη Λουίζα Άννα Τέρπιν, συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα δέκατο τρίτο θύμα και παιδί των ενόχων: ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.

Η νεαρή τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Ads

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. 

«Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες». «Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρόμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη. Οι αστυνομικοί είπαν ότι το κορίτσι που τους ειδοποίησαν, πίστεψαν αρχικά ότι ήταν 10 ετών. 

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη. Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα εννέα εκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters