Έντονη λογομαχία φέρεται ότι είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την ελληνική υπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Ads

Το περιστατικό ξεκίνησε τη στιγμή που ο επικεφαλής της ΕΚΤ έκανε την εισήγησή του για το ελληνικό πρόβλημα, με τον κ. Σόιμπλε να διακόπτει την ομιλία του και να του λέει σε ιδιαίτερα έντονο ύφος «μη με περνάς για ανόητο» και εν συνεχεία να επικρίνει τον κ. Ντράγκι για «υπέρμετρη ανοχή» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Η στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών εξόργισε τον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης, ο οποίος, σε επίσης έντονο ύφος, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων και των πολιτικών που ακολούθησε η ΕΚΤ στο ελληνικό ζήτημα.

Κατά πληροφορίες, πάντα, η λογομαχία συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τα πνεύματα να ηρεμούν εν τέλει, έπειτα από την παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης, η οποία συνεχίζεται σήμερα Κυριακή.

Ads