Στόχος μιας νέας ρατσιστικής επίθεσης έγινε η υπουργός της Ιταλίας Σεσίλ Κιέντζ. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε κομματική εκδήλωση ένας άνδρας πέταξε μπανάνες προς την κατεύθυνσή της.

Ads

 
Η Σεσίλ Κιέντζ, που γεννήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ανέλαβε το υπουργείο Ένταξης Μεταναστών, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ακροδεξιών.
 
Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί λόγω μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει με στόχο να καταστήσει ευκολότερο για τους μετανάστες να αποκτούν την ιταλική υπηκοότητα. Η πρόταση της Σεσίλ Κιέντζ είναι όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.
 
Μέλη του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova, αδελφό κόμμα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τοποθέτησαν την Παρασκευή λίγο πριν το επεισόδιο πλαστικές κούκλες καλυμμένες με κόκκινη μπογιά (αίμα) στο χώρο όπου διεξαγόταν η κομματική εκδήλωση στην κεντρική Ιταλία.
 
«Η μετανάστευση σκοτώνει», έγραφαν φυλλάδια που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες. Όπως αναφέρει το Reuters πρόκειται για ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από τη Forza Nuova ως αναφορά στα εγκλήματα από μετανάστες.
 
Αν και οι μπανάνες που πέταξε ο άνδρας δεν έφθασαν ως τη σκηνή, η Σεσίλ Κιέντζ με μήνυμά της στο Twitter έκανε λόγο για μια «αξιοθρήνητη» κίνηση. «Το θάρρος και η η αισιοδοξία για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να έλθει από τα κάτω προς τα πάνω για να φτάσει στους θεσμούς», πρόσθεσε η πολιτικός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Η Σεσίλ Κιέντζ έχει δεχτεί επιθέσεις και από πολιτικούς, κυρίως του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα του Βορρά. Ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας, στέλεχος της Λέγκα του Βορρά, την αποκάλεσε ουρακοτάγκο, αν και στη συνέχεια αναγκάστηκε ύστερα από έντονες πιέσεις να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, χωρίς όμως να παραιτηθεί από τη θέση του.