Μια λαστιχένια βάρκα ξεβράστηκε σε παραλία του Ισραήλ σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου, χωρίς κανέναν επιβαίνοντα, παρά μόνο με κάποια από τα υπάρχοντά τους.

Ads

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι βρήκαν τη λέμβο κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου κοντά στην πόλη Νετάνια, περίπου 30 χλμ. βόρεια του Τελ Αβίβ, με τίποτα άλλο παρά έναν ακατάστατο σωρό από προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, νερό και ταξιδιωτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων τριών ανθρώπων από τη Σομαλία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά στα κοντινά ύδατα για ίχνη επιζώντων και έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της βάρκας. Ρούχα, μια αεραντλία και πολλά αυτοσχέδια φουσκωτά σωσίβια ήταν μεταξύ των αντικειμένων που κάλυπταν το πάτωμα της βάρκας.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα εξακολουθούν να ερευνώνται, δήλωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Ads

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 187.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο μέχρι στιγμής για το 2023, ενώ έχουν καταγραφεί 2.093 θάνατοι κατά μήκος της κεντρικής μεσογειακής διαδρομής.

Οι μετανάστες συχνά πραγματοποιούν τον επικίνδυνο διάπλου με μικρές, ασταθείς και υπερπλήρεις βάρκες. Πολλοί προέρχονται από την Αφρική, διαφεύγοντας από συγκρούσεις ή αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

*Με πληροφορίες από Reuters