Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Eli Cohen με ανάρτησή του στο X ενημέρωσε ότι κάλεσε τους πρεσβευτές του Βελγίου και της Ισπανίας για «ψευδείς ισχυρισμούς» των πρωθυπουργών των χωρών τους.

Ads

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην περιοχή, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ και ο Βέλγος μόλογός του Αλεξάντερ Ντε Κρο κάλεσαν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για την προστασία της ζωής των αμάχων στη Γάζα και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ωστόσο, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους θανάτους αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών, στη Γάζα», δήλωσε ο Σάντσεθ, μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι πρεσβευτές των δύο ευρωπαϊκών χωρών κλήθηκαν για να λάβουν μια «σκληρή επίπληξη» και ότι «το Ισραήλ ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πολεμά μια δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ads