Μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 17 τραυματίστηκαν στις δύο επιθέσεις που έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας (15/1) στην περιοχή Ραανάνα του Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα νοσοκομεία που περιθάλπουν τα θύματα της επίθεσης.

Ads

Σύμφωνα με το CNN, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δύο ύποπτοι για τις ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν κάτοικοι της Χεβρώνας που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι εισήλθαν παράνομα στο Ισραήλ και τώρα βρίσκονται υπό κράτηση.  Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρχές οι ύποπτοι είχαν σχέση μεταξύ τους.

 


Οι ύποπτοι έκλεψαν οχήματα για να παρασύρουν ανθρώπους, αναφέρουν στη συνέχεια προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνες στην περιοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άλλες απειλές.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, χωρίς όμως να αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι επιθέσεις ήταν «μια φυσική απάντηση στις σφαγές της κατοχής και στη συνεχιζόμενη επιθετικότητά εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας».