Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ads

Αρκετοί φέρονται να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μετά το περιστατικό στη Ραανάνα, όπου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε η επίθεση με το αυτοκίνητο και με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της Αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz, ένας άνδρας μαχαίρωσε μια γυναίκα και πήρε το αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια έριξε το όχημα πάνω στο πλήθος. Ακολούθως το άφησε, μπήκε σε ένα άλλο και έπεσε σε περαστικούς, σε άλλο σημείο της ίδιας περιοχής.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε οτι ένας 44χρονος Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης συνελήφθη αφού εμβόλισε πολίτες με τρία διαφορετικά οχήματα. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον ανιψιό του υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο και αργότερα διέφυγε.

Ads

«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίσσεται στη Ραανάνα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες εξετάζονται», έγραψε η ισραηλινή αστυνομία σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter.

«Το κοινό καλείται να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».