Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη εξαιτίας της πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 14 τραυματίες.

Ads

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά προκλήθηκε σε πολυκατοικία 14 ορόφων η οποία ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην περιοχή Καμπανάρ, στην οδό Μαέστρο Ροντρίγο.

Δέκα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα βρέθηκαν στο σημείο και η δήμαρχος Μαρία Χοσέ Καταλά ζητά από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν. Η αιτία της πυρκαγιάς που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης είναι άγνωστη.

Αρχισε στις 5.35 μμ ( 6.30 ώρα Ελλάδας) και η ταχύτητα της εξάπλωσης της ήταν μεγάλη. Το κτήριο ήταν καινούργιας κατασκευής και η εξάπλωση έγινε από την πρόσοψη, αλλά και οι δυνατοί άνεμοι επίσης ήταν καθοριστικοί.

Ads

Σημειώνεται ότι στη Βαλένθια η θερμοκρασία την Πέμπτη ήταν πολύ υψηλή (περίπου 25 βαθμοί). Οι περισσότεροι ένοικοι εγκατέλειψαν το κτήριο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το διακοσμητικό υλικό της πρόσοψης ήταν εύφλεκτο γι΄ αυτό και εξαπλώθηκε γρήγορα η πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ζέτα Κονταξή, φωτιά είχαν πιάσει φωτιά και διπλανά κτήρια.

Η πολυκατοικία των 14 ορόφων έχει κατασκευαστεί το 2008.