Φωτιά έχει ξεσπάσει σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στη Βαλένθια, η οποία έχει επεκταθεί σε παρακείμενο κτίριο, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας να μεταδίδουν ότι 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους έξι πυροσβέστες. Προς το παρόν τα αίτια της φωτιάς δεν είναι γνωστά.

Ads

Η πυρκαγιά -η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- εκδηλώθηκε σε ένα 14ώροφο κτίριο στη γειτονιά Campanar, όπου περισσότερα από 20 πυροσβεστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τις φλόγες και οι πολίτες έχουν κληθεί να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Ένας άνδρας που ζει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta ότι οι φλόγες αυξήθηκαν γρήγορα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο.

«Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε μέσα σε 10 λεπτά» είπε, προσθέτοντας ότι υλικό στην πρόσοψη του κτιρίου μπορεί να προκάλεσε την εξάπλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ισπανική τηλεόραση TVE, υπάρχουν περισσότερα από 130 διαμερίσματα στο κτίριο που έχει «μετατραπεί σε σκελετό».

https://www.youtube.com/watch?v=vRWjUvPwb38&ab_channel=SkyNewsAustralia

Με ανάρτησή του στο Χ(πρώην Twitter), ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σοκαρισμένος «από την τρομερή φωτιά σε ένα κτίριο στη Βαλένθια», προσθέτοντας ότι προσφέρει στις αρχές της Βαλένθιας «όλη τη βοήθεια που είναι απαραίτητη».

«Θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν και την αναγνώριση σε όλο το προσωπικό έκτακτης ανάγκης που έχει ήδη αναπτυχθεί στο σημείο», είπε ο Σάντσεθ.

*Με πληροφορίες από BBC