Περίπου 500 ξενοδοχεία εκτιμάται ότι θα κλείσουν άμεσα στην Ισπανία εξαιτίας της κατάρρευσης του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook.

Ads

«Υπάρχουν 500 ξενοδοχεία που θα κλείσουν άμεσα εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα» δήλωσε ο Χουάν Μολάς, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτωντης Ισπανίας, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Cinco Dias.

Η συνομοσπονδία που αντιπροσωπεύει 15.000 επιχειρήσεις ανέφερε ότι η ζημία που έχουν υποστεί τα μέλη της αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Εκ των 500 ξενοδοχείων που θα μπορούσαν να κλείσουν στην Ισπανία, τα 100 συνεργάζονταν αποκλειστικά από την Thomas Cook, ενώ τα άλλα είχαν ένα πελατολόγιο, το 30-70% του οποίου αποτελείτο από τουρίστες που έφερνε το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο, διευκρίνισε ο Χουάν Μολάς.

Ads

Το Thomas Cook ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ισπανία, όπου οι αεροπορικές εταιρείες του μετέφεραν 7,3 εκατομμύρια τουρίστες το 2018, ήτοι σχεδόν το 9% του συνολικού αριθμού επισκεπτών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει των στατιστικών στοιχείων από τα ισπανικά αεροδρόμια.