Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, το Reina,  το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η οποία προκάλεσε το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 69. 

Ads

«Συνεχίζοντας τις ευλογημένες επιχειρήσεις που διοργανώνει το Ισλαμικό Κράτος κατά της προστάτιδας του σταυρού, Τουρκίας, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου γιορτάζουν οι χριστιανοί», αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβασε η τζιχαντιστική οργάνωση στο διαδίκτυο.

Η γκάφα με τον δράστη

Σε μία επική γκάφα υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές, που χθες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες  ενός ατόμου που υποτίθεται ότι ήταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο εικονιζόμενος δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση στο Reina, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Ads

Ο άνδρας των φωτογραφιών που από το απόγευμα της Κυριακής κάνουν τον γύρο του κόσμου, όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την νέα τρομοκρατική επίθεση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Έπειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

image

Σήμερα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες ενός άνδρα, που υποστηρίζει ότι είναι ο δράστης.

image

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και εικάζουν ότι είναι ένας 25χρονος με καταγωγή από το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν.

Εξετάζουν επίσης το αν έδρασε μόνος του ή αν είχε και συνεργούς.

Πώς έδρασε ο μακελάρης του Reina

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο club Reina στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές μιλούν για επαγγελματία δολοφόνο, συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν από το γεγονός ότι άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

Ο δράστης, έφτασε στο κλαμπ με ταξί, μπήκε μέσα γαζώνοντας πρώτα έναν αστυνόμο και την ιδιωτική φρουρά του Reina, και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα στο κέντρο. Πολλοί θαμώνες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν.

Ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, παράτησε το αυτόματο όπλο, άλλαξε αμφίεση και κατάφερε να διαφύγει μέσα στο πανικόβλητο πλήθος.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.