Πύραυλοι έπεσαν απόψε κοντά σε μια βάση όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιρακινός στρατός.

Ads

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσοι πύραυλοι τύπου «Κατιούσα» έπληξαν τη βάση Αλ-Τάτζι, στα βόρεια της Βαγδάτης, την οποία είχε στοχοθετήσει την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, επιβεβαιώθηκε χτύπημα από δύο πυραύλους.

Ads

Η νέα επίθεση συμβαίνει λίγες ημέρες αφότου ο Καϊς αλ-Καζαλί, ηγέτης των σιιτικών στρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν, διεμήνυσε ότι η αρχική απάντηση του Ιράν στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί έχει ήδη δοθεί και ότι τώρα είναι η σειρά του Ιράκ να απαντήσει στην αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Οι απειλές του Αλ-Καζαλί αναφέρονταν στην εκτόξευση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων την Τετάρτη σε δύο στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στις επαρχίες Ανμπάρ και κοντά στην πόλη Ερμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

Την Κυριακή, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οκτώ πύραυλοι «Κατιούσα» έπληξαν την αεροπορική βάση Μπάλαντ. Όλοι οι τραυματίες ήταν Ιρακινοί στρατιώτες.