Πληθαίνουν οι υπογραφές καλλιτεχνών του Χόλιγουντ κάτω από την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, με την οποία τον καλούν να παρέμβει για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο τέλος Οκτωβρίου στο «Artists 4 Ceasefire», υπογράφεται από πολλούς τραγουδιστές, ηθοποιούς, κωμικούς και δημοσιότητες του Χόλιγουντ, καλεί τον Μπάιντεν να παρέμβει για τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας.

«Οι μισοί από τους δύο εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας είναι παιδιά και πάνω από τα δύο τρίτα είναι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πρέπει να τους επιτραπεί να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρει η επιστολή.

«Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές περισσότερες από 6.000 βόμβες έχουν πέσει στη Γάζα τις τελευταίες 12 ημέρες – με αποτέλεσμα να σκοτώνεται ένα παιδί κάθε 15 λεπτά».

Ads

Στην επιστολή αναφερόταν ένα απόσπασμα του εκπροσώπου της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος είπε ότι «τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα έχουν σχεδόν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση στα νοσοκομεία, μετά από ημέρες αεροπορικών επιδρομών και περικοπών σε όλες τις προμήθειες.

Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας έμεινε από καύσιμα το απόγευμα της Τετάρτης, κλείνοντας την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό και την επεξεργασία λυμάτων. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν πόσιμο νερό από παρόχους υπηρεσιών ή οικιακό νερό μέσω αγωγών… Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε θανατηφόρα χαμηλά, και ωστόσο όλες οι αναφορές αναφέρουν περαιτέρω επιθέσεις. Η συμπόνια — και το διεθνές δίκαιο — πρέπει να επικρατήσουν».

Την επιστολή υπογράφουν καλλιτέχνες όπως, η Σελένα Γκόμεζ, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Άνι Λένοξ, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Χοακίν Φίνιξ, ο Ράμι Γιούσεφ, ο Αντριου Γκάρφιλντ, ο Μάικλ Μουρ, ο Μαρκ Ράφαλο, ο Τζον Στιούαρτ, η Τζέσικα Τσάστεϊν, η Ντούα Λίπα, η Σούζαν Σάραντον, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο Μπεν Άφλεκ, η Πάτι Σμιθ, κ.ά.