Μια πτήση που κανονικά θα διαρκούσε 2 ώρες στην Ιαπωνία, κράτησε τελικά 14, με το αεροσκάφος να μένει στον αέρα για ώρες.

Ads

Αυτό συνέβη διότι αναγκάστηκε να πετάξει πίσω στο Τόκιο, απ’ όπου είχε φύγει, αφού δεν πρόλαβε να φτάσει στον προορισμό του πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, για μόλις 10 λεπτά.

Συγκεκριμένα, η πτήση της Jl 331 της Japan Airlines, έφυγε από το Τόκιο με καθυστέρηση 90 λεπτών, λόγω αλλαγής αεροπλάνου. Το αεροδρόμιο που θα προσγειωνόταν κλείνει στις 10 το βράδυ, με την πτήση να μην προλαβαίνει να φτάσει εγκαίρως (έφτασε 10:10) και το αεροπλάνο να κάνει κύκλους για ώρες, μέχρι να βρει αεροδρόμιο που θα το δεχόταν.

Επειδή όμως δεν ήταν δυνατό να οργανωθεί ο τρόπος μεταφοράς των 335 επιβατών σε ξενοδοχεία, τελικά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο Τόκιο, απ΄ όπου έφυγαν ξανά την επόμενη μέρα.

Ads

Το αεροδρόμιο της Φουκουόκα, στο οποίο θα προσγειώνονταν αρχικά, έχει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ 22:00 και 07:00, επειδή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Υπάρχουν περιπτώσεις που αεροπλάνα προσγειώνονται και μετά την απαγόρευση, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές αυτό συμβαίνει όταν η καθυστέρηση ήταν αναπόφευκτη, κάτι που δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.