Μια «selfie» φωτογραφία που δείχνει τον κατηγορούμενο για κατασκοπεία δημοσιογράφο της Cumhuriyet Τζαν Ντουντάρ με τον Βρετανό διπλωμάτη Λι Τέρνερ, την οποία ο δεύτερος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έβγαλε από τα ρούχα του τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ads

Ο Γενικός Πρόξενος της Βρετανίας στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί τη δίκη των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τις διασυνδέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να καθίσουν στο σκαμνί. Λίγο πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της Παρασκευής τράβηξε μια selfie με τον κατηγορούμενο Τζαν Ντουντάρ και την ανέβασε στο twitter υπό το hashtag  #frredomofexpression.

«Ο γενικός πρόξενος μίας συγκεκριμένης χώρας πήγε στη δίκη ενός δημοσιογράφου κατηγορούμενου για κατασκοπεία για να τον υποστηρίξει. Επιπλέον τραβά φωτογραφία μάγουλο με μάγουλο με τον δημοσιογράφο και τη δημοσιοποιεί» δήλωσε ο Ερντογάν τη Δευτέρα σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη «δείχνοντας» τον γενικό πρόξενο της Βρετανίας χωρίς να τον κατονομάσει.

«Εάν αυτό το άτομο μπορεί ακόμη να εργάζεται εδώ είναι εξαιτίας της γενναιοδωρίας και της φιλοξενίας μας. Εάν επρόκειτο για μία άλλη χώρα δεν θα άφηναν έναν διπλωμάτη που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά να παραμείνει ούτε για μια ημέρα», ανέφερε επίσης ο Ερντογάν.

Το Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο δεν προέβη σε κάποιο σχετικό σχόλιο.