Φαίνεται πως είναι η χρονιά της! Μετά το περιοδικό Time και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος αναδεικνύεται «πρόσωπο της χρονιάς» και από τους Financial Times.

Ads

«Μέσα σε μια χρονιά που η Ευρώπη ταλανίστηκε από το μεταναστευτικό, το οικονομικό κραχ στην Ελλάδα και την κρίση στην Ουκρανία, η Άνγκελα Μέρκελ προέβαλε και απέδειξε την ηγετική της φυσιογνωμία», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Το περιοδικό Time σε ένα πολύ «θερμό» editorial χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο η Μέρκελ αντιμετώπισε τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη φέτος, με την διευθύντρια έκδοσής του, Νάνσι Γκιμπς να υπογραμμίζει στα θετικά την αντίδρασή της στην ελληνική και την προσφυγική κρίση, καθώς και την απάντησή της στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Της έπλεξε επίσης το εγκώμιο για την «ανθεκτικότητα και το ηγετικό πνεύμα» που επέδειξε γράφοντας για την «καγκελάριο του ελεύθερου κόσμου» και «το ταξίδι της από κόρη Λουθηρανού πάστορα στην Ανατολική Γερμανία έως ντε φάκτο ηγέτιδα μίας ηπείρου».

Μετά το αμερικανικό περιοδικό «Τime» και οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανακήρυξαν «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2015 την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ads

Σύμφωνα με το AFP, η κυρία Μέρκελ ήταν το πρόσωπο που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή την χρονιά που φεύγει και άφησε τη «σφραγίδα» της στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο «top 10» της λίστας του Γαλλικού Πρακτορείου με τους ανθρώπους που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2015, συγκαταλέγονται και δύο Έλληνες: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης., οι οποίοι καταλαμβάνουν την 8η θέση «για την αντίσταση τους στη λιτότητα».