Το όνομα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά βάζει στο «κάδρο» της υπόθεσης διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Ads

Σε δημοσίευμα της την Κυριακή (11/12), η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μέχρι τώρα εμπλεκόμενοι – μεταξύ αυτών και η Εύα Καϊλή – είναι μόνο η αρχή, αφού η έρευνα των βελγικών αρχών θα διευρυνθεί.

Ειδικότερα, η επόμενη φάση είναι να αναζητηθούν οι προορισμοί των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι των Παντσέρι και Τζόρτζι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είναι πρώην ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος είχε πρώην βοηθός του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, νυν σύντροφο της Εύας Καϊλή.

Ads

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφημερίδας, ακολουθώντας το «μονοπάτι» από τις μίζες, η έρευνα μπορεί να φτάσει πιο μακριά.

Έτσι, το δημοσίευμα εκτιμά, ότι η Καϊλή ήταν για το Κατάρ ένα είδος «πασπαρτού» για τις «πόρτες» της ΕΕ. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, η εφημερίδα υπενθυμίζει την πρόσφατη φωτογραφία της Εύας Καϊλή στο Άμπου Ντάμπι, μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Αναφέρει επίσης, ότι Μ. Σχοινάς σε tweet , έπελεξε επίσης το εγκώμιο στο Κατάρ, ως μιας χώρας «που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία», εννοώντας το μουντιάλ.

image

image