Η Τερέζα Μέι πήρε το αίμα της πίσω, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο με 328 ψήφους υπέρ έναντι 301 κατά, ψήφισε υπέρ της αποτροπής ενός άτακτου Brexit.

Ads

Μάλιστα, ο φακός την «συνέλαβε» να ξεσπάει σε γέλια, την ώρα που ο διάδοχός της, Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο τα «άκουσε» από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη της εμφάνιση στο Κοινοβούλιο μετά την παραίτησή της, κάθισε στα πίσω καθίσματα του κόμματος των Συντηρητικών και παρακολουθούσε εμφανώς ευδιάθετη τη συνεδρίαση, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κένεθ Κλαρκ.

Ο Κλαρκ μάλιστα τα «έψαλε» στον Μπόρις Τζόνσον, κατηγορώντας τον πως παλεύει για πρόωρες εκλογές διότι αποκαλύφθηκε το σχέδιο στρατηγικής του για άτακτο Brexit. Όταν ο Τζόνσον όμως δήλωσε «θαυμαστής» του Κλαρκ, προτού συνεχίσει επιμένοντας πως ούτε αυτός, ούτε το κόμμα του αλλά ούτε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν επιθυμούν γενικές εκλογές, δεν άντεξαν και τόσο η Μέι όσο και ο Κλαρκ ξέσπασαν σε γέλια. 

Ads